Стабилизираха повредената структура на "Нотр Дам" 

  • 20 април 2019 07:16

  • 904
  • 1
Стабилизираха повредената структура на "Нотр Дам" 
© Getty Images/Guliver

Архитекти и строителни работници стабилизираха структурата на емблематичната парижка катедрала "Нотр Дам" вчера - четири дни след като тя бе повредена при гигантския пожар в понеделник, предаде Асошиейтед прес, като се позова на пожарната във френската столица.

Нейният говорител Габриел Плюс каза, че вече няма риск от срутване на стените на църквата. Пожарникарите са охладили стените и отломките от покрива в катедралата и вече няма "горещи точки" в сградата.

"Цяло чудо е, че катедралата все още се държи и че всички реликви бяха спасени", заяви Плюс.

Разследващите пожара смятат, че той се дължи на случайност и проучват многобройни фактори, които може да са допринесли за неговото пламване, отбелязва АП. За най-вероятна причина се смята късо съединение.

На фона на добрите новини за "Нотр Дам", съобщени от говорителя на пожарната, енориашите в прочутата катедрала отпразнуваха Разпети петък в близка църква. Те се помолиха за увредения архитектурен шедьовър и отпразнуваха спасяването на спасените реликви, сред които е и тръненият венец на Исус Христос, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
904 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lissa

2019.04.20 | 22:27

1

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

Добави коментар

Водещи новини