Млада жена беше убита в Ирландия при терористичен инцидент

  • 19 април 2019 06:19

  • 1727
  • 2
Млада жена беше убита в Ирландия  при терористичен инцидент
© Getty Images/Guliver (архив)

Жена загина при "терористичен инцидент" в предградие на северноирландския град Лондондери, съобщи тази сутрин британската полиция, цитирана от ДПА.

"За жалост, мога да потвърдя, че след произведени изстрели тази нощ в Креган 29-годишна жена е била убита", е цитиран да казва заместник полицейският началник Марк Хамилтън в публикация в Туитър, публикувана след това в същата социална мрежа от северноирландската полиция.

"Разглеждаме това като терористичен инцидент и сме започнали разследване за предумишлено убийство", допълва той.

Снощи в района на Креган са хвърляни коктейли "Молотов", предаде британската агенция Прес асосиейшън. Прес асосиейшън разпространи снимки на изгорели автомобили и тежко въоръжени полицаи близо до мястото на нападението.

Тези размирици в Лондондери се случват точно преди великденския уикенд, когато републиканските дисиденти традиционно отбелязват годишнината от Великденското въстание през 1916 г., отбелязва ДПА. В изявление Мишел О'Нийл, заместник-лидер на ирландската републиканска партия "Шин фейн", заклейми отговорните за убийството с думите, че това е нападение срещу цялото общество.

"Първите ми мисли, моите и на партията ми са със семейството на убитата жена. Това е безсмислена загуба на живот", каза О'Нийл.

"Убийството на тази млада жена е човешка трагедия за семейството й, но е и атака срещу всички хора от нашето общество, атака срещу мирния ни процес и атака срещу Споразумението от Разпети петък", добави тя. О'Нийл имаше предвид мирното споразумение между британското и ирландското правителство от 1998 г.

Последвайте канала на

БТА
1727 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.04.19 | 07:49

2

Какво ще рече "терористичен инцидент", мама ви проста?

asd

2019.04.19 | 07:35

1

англетата когя ще освободят окупираната територия????/??? нали са големи демократи, либерали, все акъл дават по цял свят

Добави коментар

Водещи новини