В Италия бе разбита група, осакатявала хора с цел застрахователни измами

  • 15 април 2019 19:20

  • 3213
  • 0
В Италия бе разбита група, осакатявала хора с цел застрахователни измами
© Pixabay

Престъпна група, занимаваща се със застрахователни измами, е плащала на хора в Сицилия, за да им бъдат чупени крайници и после да се представят за жертви на пътнотранспортни произшествия, съобщиха две италиански полицейски служби, цитирани от ДПА.

Арестувани са 42 души, замесени в измамата, възлизаща на над 1,6 милиона евро. При операцията са иззети активи на стойност 500 000 евро.

Въвлечени в измамата са били над 50 души - наркомани, алкохолици, хора с умствени увреждания и крайно бедни, някои от които са получавали трайни увреждания. Престъпниците са им чупили костите с тежести за фитнес уреди. Те са получавали дребни подаяния от порядъка на 1000 евро за крак и 500 евро за ръка, а престъпниците са получавали лъвския пай от обезщетенията. В схемата са участвали също така лекари и адвокат.

Застрахователните измами с коли отдавна са проблем в Италия и това води до по-високи разходи за потребителите. По официални данни застрахователните премии в Италия са значително по-високи от тези в други големи европейски страни.
 

Последвайте канала на

БТА
3213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини