Сноудън за ареста на Асанж: Днес е мрачен ден за свободата на пресата

  • 11 април 2019 15:17

  • 1307
  • 1
Сноудън за ареста на Асанж: Днес е мрачен ден за свободата на пресата
© Getty Images/Guliver

Бившият сътрудник на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън заяви, че днес е мрачен ден за свободата на пресата във връзка с ареста на основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асанж в Лондон, предаде Франс прес.

Според Сноудън кадрите как посланикът на Еквадор кани в посолството тайната полиция, за да арестува Асандж, ще останат в учебниците по история. Критиците на Асанж може да се радват, но днес е мрачен ден за свободата на пресата, написа Сноудън в Туитър.

Едуард Сноудън, който живее в Русия след разкритията си по отношение на американското разузнаване, разкритикува решението на Еквадор да отмени правото на убежище на Асанж и отбеляза, че случаят най-вероятно е безпрецедентен.

"Не е необходимо да съм съгласен с цялата журналистическа дейност на даден човек, за да съм на мнението, че не е допустимо той да бъде арестуван заради нея", изтъкна още Сноудън.

Последвайте канала на

БТА
1307 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
българин без шест апартамента

2019.04.11 | 16:32

1

Краварите(ФАЩ)вероятно са заплашили
еквадорските власти,че СеРеУ--то ще им "дръпнат шалтера",както направиха с Венецуела и ще отровят,отвлекат,гаврят и избият семайствата им, и индианците кандисаха - намериха си причини и го предадоха.
По същия начин Наш Боко и Цвък Молитвата посред нощ,без съд и присъда предадоха на Падишаха турски опозиционер,с тази разлика,че срещу едно кафе,без заплахи.Повече да сте чули за човечеца нещо?
Така ще стане и с този!
Анатема!

Добави коментар

Водещи новини