Тръмп заплаши Европейския съюз с търговска война

  • 09 април 2019 19:27

  • 1805
  • 1
Тръмп заплаши Европейския съюз с търговска война
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заплаши Европейския съюз, като обеща да наложи мита за милиарди на вносни стоки от ЕС, като отмъщение за субсидиите за авиационния гигант „Еърбъс“, предава АФП. 

"Световната търговска организация констатира, че субсидиите на Европейския съюз за „Еърбъс“ са се отразили неблагоприятно на Съединените щати, които сега ще наложат мита за 11 милиарда долара на продукти от ЕС!" - написа американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в социалната мрежа „Туитър“, цитираха от Фокус.

"ЕС се възползва от САЩ по отношение на търговията в продължение на много години. Скоро това ще спре!" – продължава президентът.

Независимо от това, непосредствените последици от избухването на Тръмп в социалните мрежи остават неясни.

Часове по-рано, в понеделник вечерта, американският търговски представител Робърт Лайтизър каза, че окончателният размер на всички мита все още не е определен и няма да бъде обявен до изхода на арбитражния процес в Световната търговска организация (СТО) - очакван по-късно тази година.

Офисът на Лайтизър публикува предварителен списък, включващ разнообразни продукти като самолети, риба меч, сирена и алкохол, които според него могат да бъдат обект на допълнителни мита в бъдеще.

ЕС и Съединените щати поддържат крехко търговско примирие, откакто Тръмп разгневи Европа миналата година, като наложи мита върху вноса на стомана и алуминий и заплаши с мита и за вноса на нови автомобили от ЕС.

Делото между „Боинг“ и „Еърбъс“ е най-дългият и най-сложен спор, с който се занимава СТО, чиято цел е да създаде равни условия в световната търговия.
ЕС отвърна на удара във вторник, заявявайки, че сумите, заявени от САЩ, са "силно преувеличени".

Последвайте канала на

Novini.bg
1805 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бъди разумен

2019.04.10 | 07:22

1

Тръмп , като обявяващ война на ЕС Китай и Русия са насреща , а Путин това и чака...

Добави коментар

Водещи новини