Испанската полиция задържа поляк, издирван в страната си заради скандал с подслушвания

  • 06 април 2019 21:21

  • 735
  • 2
Испанската полиция задържа поляк, издирван в страната си заради скандал с подслушвания
© Getty (архив)

Испанската полиция съобщи днес, че е арестувала полски бизнесмен, издирван в страната си заради скандал с незаконни подслушвания, и по този начин е допринесъл за поражението на парламентарните избори през 2015 г. на центристката партия "Гражданска платформа", предаде АФП.

Аферата се разрази през 2014 г. с публикуването в медии на извадки от компрометиращи разговори между полски политически и икономически лидери. Те били записани от сервитьори в скъпи ресторанти по инициатива на бизнесмена Марек Фалента. Той бе осъден в Полша на две години и половина затвор. Без да го назовава поименно, испанската полиция каза в комюнике, че е арестувала, в сътрудничество с полските сили на реда, издирван от Варшава "мултимилионер" в луксозен апартамент в крайбрежния град Кулера. В текста фигурират само инициалите М.А.Ф.

Полският вътрешен министър Йоахим Бруджински потвърди в "Туитър", че става дума за Фалента. Датата на ареста не се уточнява.

Бизнесменът ще се яви пред съдия преди евентуална екстрадиция в Полша.

Последвайте канала на

БТА
735 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
A пpи нac Ц.Ц. бeшe oпpaвдaн и eдин oт

2019.04.07 | 09:47

2

cвидeтeлитe пo дeлoтo "цeцoмoбилитe" бeшe зacтpeлян c чeтиpи kypшyмa, зakлючeниeтo зa paзcтpeлa бeшe "гpaбeж-нямaлo мy гo cмapтфoнa"!

Гост

2019.04.06 | 23:20

1

Значи не са важни компрометиращите материали, а това че били подслушвани. Навсякъде едно и също

Добави коментар

Водещи новини