Италия отказва да пусне на своя територия мигранти, спасени близо до бреговете на Либия

  • 03 април 2019 21:49

  • 952
  • 3
Италия отказва да пусне на своя територия мигранти, спасени близо до бреговете на Либия
© pixabay

Италианският вътрешен министър Матео Салвини заяви днес, че няма да допусне на територията на Италия 64-ата мигранти, спасени близо до бреговете на Либия, предаде Асошиейтед прес.

Мигрантите са били спасени от кораб на германската хуманитарна организация "Сий уоч", която написа в Туитър, че сред мигрантите има 10 жени, пет деца и едно новородено бебе. Преди да бъдат спасени от кораба на "Сий уоч", мигрантите са се придвижвали с гумена лодка. "Сий уоч" съобщи, че след като не е успяла да се свърже с либийските власти, моли Италия или Малта да разрешат спасителният ѝ кораб "Алан Курди" да акостира на някое тяхно пристанище. Италианският вътрешен министър Матео Салвини изрази нежелание да допусне кораба на италианска територия.

"Кораб, плаващ под германски флаг, германска неправителствена организация, собственик на кораба от Германия, капитан на кораба от Хамбург - иска безопасно пристанище. Хубаво, отидете в Хамбург!", каза Салвини.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
952 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гошо тъпото

2019.04.04 | 09:01

3

САЛВИНИ Е ПИЧ.

asd

2019.04.03 | 22:57

2

който ги спасява да си ги прибира. баси наглеците. това е абсолютно преднамено се прави

дамм

2019.04.03 | 22:54

1

Точен отговор! Тези "спасители" защо не почнат да ги товарят от пристанищата направо? Така и така ги чакат на 500 метра от брега в "открито море".

Добави коментар

Водещи новини