Страните от ЕС, членки на Съвета за сигурност на ООН: Голанските възвишения не са израелска територия

  • 26 март 2019 21:06

  • 1080
  • 3
Страните от ЕС, членки на Съвета за сигурност на ООН: Голанските възвишения не са израелска територия
© gettyimages (архив)

Петте страни от ЕС, членки на Съвета за сигурност на ООН, отхвърлиха днес решението на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да признае Голанските възвишения за израелска територия и изразиха безпокойство, че то може да има сериозни последици, предаде БТА, цитирайки АФП.

Белгия, Великобритания, Германия, Полша и Франция подчертаха, че европейската позиция не се е променила и че съгласно международното право, залегнало в резолюциите на ООН, Голанските възвишения остават окупирана от Израел сирийска територия. "Не признаваме израелския суверенитет над териториите, окупирани от Израел след юни 1967 г., включително Голанските възвишения, и не ги смятаме за част от територията на Държавата Израел", каза пред репортери белгийският постоянен представител в ООН Марк Пестен де Бойтсверве. "Изразяваме сериозното си безпокойство от последиците от признаването на незаконно анексиране и последиците в по-широк регионален план", каза той в присъствието на постоянните представители на останалите четири страни.

Изпълняващият длъжността постоянен представител на САЩ в ООН Джонатан Коен заяви на заседание на Съвета, посветено на Близкия изток, че Вашингтон е взел решението си, за да се противопостави на сирийския президент Башар Асад и Иран.

На заседанието Русия и Китай се обявиха против американското решение, същото направиха и Индонезия и Южна Африка - две страни, силно подкрепящи палестинците.

Съветът за сигурност ще обсъди решението на САЩ на заседанието, посветено на бъдещето на мироопазващите сили на ООН в Голанските възвишения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1080 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
асд

2019.03.27 | 11:21

3

а турчалята кога ще се оттеглят от окупираните сирийски територии????

В КАКЪВ РАЙ СИ ТИ БЕ МАЛОУМНИК РИЖАВВВВ ТРЪННН В

2019.03.27 | 06:44

2

РИЖАВА СМЕШНА МАЙМУНОООО ВЕЧЕ И ХАПЧЕТАТА НЕ ТИ ДЕЙСТВАТ. ФАЩ БИЛО РАЯ ХАХАХАХАХААААААААА СМЕХ В ЗАЛАТААА ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА КОЯТО НЯМА Е НИКАКВИ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА ИМАТЕ САМО ЕДИН МАЛОУМЕН НИСКООБРАЗОВАН НАРОД И СТО ТРИЛИОНА ДЪЛГОВЕЕЕЕ , ЦЕЛ ЖИВОТ ЖИВЕАТ ОТ КРАЖБИ АМА КРАНЧЕТО ВЕЧЕ СПРЕЕ НИКОЙ СЕ НЕ ДАВА ВЕЧЕ ДА ГО КРАДЕТЕЕЕ КОЕТО ВСЪЩНОСТ Е И КРАЯТ ВИИИИ, УРАААААААА СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕЕ

А РИЖАВИЯ КЛОУН ТРЪН СИВ ЖИВЕЕ В ЕДНА СМЕШНА ФАЛИ

2019.03.27 | 06:28

1

ЕЙ МСЛОУМНИК РИЖАВВВ ДЪНОТО СТЕ И ТОВА ГО ЗНАЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ, ГНУСНА ФАЛИРАЛА БЕДНА ДЪРЖАВА С МАЛОУМЕН НИСКООБРАЗОВАН НАРОД, КОЙТО ЖИВЕЕ В ДЪРВЕНИ КЪЩИ И МУА ГМО БОКЛУЦИ ПО ЦЕЛ ДЕН, АКО СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ ВИЕ ЩЕ
СПРЕТЕ СПРЕТЕ ДА СЪЩЕСТВУВАТЕ ЗАЩОТО НЯМАТЕ НИЩООООООООООООООО

Добави коментар

Водещи новини