Си Цзинпин пристигна в Италия

  • 22 март 2019 07:18

  • 363
  • 0
Си Цзинпин пристигна в Италия
© gettyimages (архив)

Китайският президент Си Цзинпин ще се срещне с френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето по време на визитата си в Париж следващата седмица, съобщи снощи говорител на германското правителство, цитиран от ДПА.

Си започна турнето си в Западна Европа, пристигайки в Италия снощи. Днес той ще се срещне в Рим с италианския президент Серджо Матарела. В последно време Рим и Пекин все повече задълбочават връзките си, което безпокои някои от западните партньори на Италия. Те бяха озадачени от намерението на Италия, оглавявана от дясно популистко правителство, да стане първият член на групата на Г-7, който ще подпише с Пекин съвместна декларация за намеренията, присъединявайки се към китайската инициатива "Един пояс, един път".

Вчера Матарела призова засилването на тези връзки да става "в рамка, която е максимално открита и прозрачна". След Италия китайският президент ще посети Монако и Франция, като ще бъде в Париж във вторник.

Последвайте канала на

БТА
363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини