Мария Габриел: Стартъпите ще определят бъдещето на Европа

  • 21 март 2019 13:35

  • 568
  • 6
Мария Габриел: Стартъпите ще определят бъдещето на Европа
© Булфото (архив)

Българският еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова откри срещата на високо равнище на европейската стартъп общност в румънския град Клуж-Напока. Пред ръководителите на най-големите стартъп компании, инвеститори, институции и журналисти тя представи европейската визия за развитието на този стратегически сектор на икономиката. Европейската високотехнологична индустрия расте 5 пъти по-бързо от общия ръст на икономиката, посочи еврокомисарят.

„Европейската мечта съществува. Ние я виждаме реализирана в много от стратъпите, които днес са сред нас. Този успех идва от енергията, амбицията и креативността на хората в този сектор. Моята роля като комисар е да работя за премахване на бариерите и освобождаване съзидателната енергия на иноваторите“, каза Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и даде пример – 28 от 30 законодателните инициативи, изграждащи единния цифров пазар, вече са факт. Комисар Габриел посочи, че много работа предстои, за да се пребори Европа с конкуренцията в лицето на САЩ и Китай, които инвестират в пъти повече в тази област.

Тя посочи 3 основни фактора, за да бъде европейската стартъп екосистема успешна, съобщават от представителство на ЕК в България.

На първо място, Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова постави инвестициите. В момента американските фондове за рисков капитал влагат 3 пъти повече средства, а общо САЩ и Китай държат 75% от рисковите капитали.

„Програма Цифрова Европа ще инвестира 9 милиарда в изкуствен интелект, кибер сигурност, суперкомпютри и цифрови умения. Европейският иновационен съвет дава, около 500 милиона евро за иновации. Целта е да се подпомогнат стартъпите, малките компании, изследователите и иноваторите, които ще създават нови идеи и пазари. Допълнително дейността им ще бъде подкрепена от европейския инвестиционен фонд в размер на 2.1 милиарда евро, обяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

На второ място, комисарят по цифрова икономика и общество посочи силата на мрежите да свързват стартъпи.

„Аз вярвам в шанса на малката гаражна компания, която получавайки подкрепа става много успешна, ако се свърже в мрежа, има ресурси и капитал. Европейската инициатива Startup Europe е затова -  да помогне на предприемачите да растат, да развиват своите умения и умножават своя капитал“, каза още тя.

До момента с подкрепата на Стартъп Европа са свързани 20 стартъп системи, обединявайки над 3400 бързорастящи компании. За подпомагане на дейността им, в новата програма Цифрова Европа са отделени средства за цифровите иновационни хъбове. Целта заложена от комисаря във всеки регион да има такъв хъб.

На трето място, Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова постави капацитета на стартъпите да създават стойност, основана на ценности.

„Ние трябва да създадем култура на поемане на риск и да я популяризираме, като нещо позитивно. Малките неуспехи са стъпка към голям успех. Необходимо е да инвестираме в образование и развитие на умения и да стимулираме иновациите“, заключи комисарят по цифрова икономика общество, заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Българският еврокомисар приветства активната работа на двете създадени по време на срещата на върха в София мрежи  Стартъп Европа Западни Балкани (SEEBN)  и Стартъп Европа Централна и Източна Европа (SECEEN). Днес те представиха своите  препоръки за по-ефективното им и успешно развитие. Разширяването на сътрудничеството им ще им помогне да растат по-бързо и да имат по-добър достъп до натрупания експертен опит, заключи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

(Снимка: Представителство на ЕК в България)

Последвайте канала на

Радина Лазарова
568 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Трафик

2019.03.22 | 08:40

6

Тая няма ли да я осъдят за замърсяване на българския език. Много трябва да си тъп за да употребява думи като стартъп.

бай уй

2019.03.21 | 21:43

5

Мария жирафоиден изрод

Габри ела, ела

2019.03.21 | 19:35

4

Оставете стартъпите, дайте да помогнем на младумните.

boy.de

2019.03.21 | 15:22

2

Как е възможно да говориш толкова много и да не кажеш нищо?

дон келеметий

2019.03.21 | 17:55

3

Ами има специални курсове. Партийните секретари ги караха, сега пак някакви ги карат. Нищо ново под слънцето.

веселин василев

2019.03.21 | 15:15

1

Вие не сте в час.Пишете на български език.За всяка трета дума трябва да се обръщам към преводачите - а и не съм сигурен,че те правилно ми обясняват!!!!!

Добави коментар

Водещи новини