Жан-Клод Юнкер: Не очаквам до края на седмицата да има решение за отлагане на Брекзит

  • 20 март 2019 10:11

  • 491
  • 0
Жан-Клод Юнкер: Не очаквам до края на седмицата да има решение за отлагане на Брекзит
© Getty (архив)

Аз не очаквам европейските лидери да вземат решение за отлагане на Брекзит до края на тази седмица, каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето.

Изказването на ръководителя на органа на изпълнителната власт на Европейския съюз след като премиерът в Лондон Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в заяви, че ще поиска от Брюксел отлагане на излизането на Обединеното кралство от блока (Брекзит).

"Моето впечатление е, че тази седмица Европейският съвет няма да вземе решение и вероятно ще трябва да се събере отново идната седмица. Госпожа Мей не постигна съгласие за каквото и да било нито в нейното правителство, нито в парламента", посочи днес Юнкер, цитиран от БТА.

Отсрочката е необходима на парламента в Лондон. Депутатите трябва да приемат промени в закон, който залага 29 март за дата за напускане на ЕС. За да се приеме предложението на Мей, е необходимо съгласието на останалите 27 страни-членки. Днес Италия  и Франция заявиха, че няма да подкрепят отлагане на Брекзит.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
491 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини