Депутат от Острова спечели 50 паунда след бас за Брекзит

  • 14 март 2019 17:03

  • 1159
  • 1
Депутат от Острова спечели 50 паунда след бас за Брекзит
© Getty (архив)

Бас за Брекзит донесе печалба от 50 паунда на депутата от Камарата на общините (долната камара на парламента на Обединеното кралство) Марк Франсоа, предаде Скайнюз.

Законодателят се обзаложи с неназован свой колега, че първото заседание на депутатите, посветено на излизането на Британия от Европейския съюз, ще се проведе преди 22 март. Франсоа, който е привърженик на Брекзит и член на Консервативната партия на премиера Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, днес заяви за спечелването на баса, защото в последните два дни неговите колеги обсъждаха напускането на страната от блока. "Дарих парите на благотворителна организация", каза той.

Очаква се днес Камарата на общините да гласува отлагане на Брекзит за 30 юни. Обединеното кралство, както сочи Лисабонският договор, трябва да излезе от блока на 29 март.

От Брюксел по-рано заявиха, че ако на Острова забавят излизането на Обединеното кралство от 28-те, британците ще трябва да участват в изборите за Европейски парламент в края на май.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1159 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
DEA

2019.03.14 | 17:54

1

a nie dvatriliona i sto miliarda

Добави коментар

Водещи новини