Австрия затяга мерките за туристите, след като крава уби планинар

  • 11 март 2019 20:22

  • 1948
  • 0
Австрия затяга мерките за туристите, след като крава уби планинар
© Pixabay

Планинарите, които преминават през австрийските алпийски пасища, ще трябва да спазват по-строги правила, след като крава намушка и уби туристка, предават ДПА и Ройтерс.

"Ако не следват новия правилник, срещу тях ще бъдат предприети юридически мерки", заяви австрийският канцлер Себастиан Курц по време на пресконференция във Виена.

Местните фермери се надигнаха , след като миналия месец съд в Инсбрук се произнесе срещу стопанин на животни, чието стадо излязло извън огражденията. Подразнени от кучето на немска туристка, кравите се спуснали срещу нея, а една от тях я намушкала фатално. Случката се разиграла през 2014 година.

"Ние не желаем планинските пасища да бъдат изцяло оградени. Поради тази причина сме длъжни да информираме туристите за по-отговорно поведение в тези райони, където има диви и селскостопански животни", заяви министърката на устойчивото развитие и туризма Елизабет Кьостингер.

Правилата за поведение, които ще бъдат въведени през месец април, указват как да се придвижват планинарите, които са в компанията на своите домашни любимци.

Понякога майките крави отчаяно защитават своите телета срещу кучетата. Стопаните на домашните любимци трябва да ги водят на поводи и да ги освобождават от тях, когато биват нападнати. Ще бъде променен и гражданско-процесуалният кодекс, така че при инциденти да не бъдат държани отговорни само собствениците на селскостопанските животни, а също и туристите, ако не съблюдават правилата.

Последвайте канала на

БТА
1948 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини