Кметът на Лондон призова за отлагането на Брекзит

  • 01 март 2019 17:58

  • 1365
  • 0
Кметът на Лондон призова за отлагането на Брекзит
© gettyimages (архив)

Кметът на Лондон Садик Хан призова британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в да отложи датата на Брекзит, предаде АФП.

Според Хан Мей вече не разполага с достатъчно време за внасяне на изменения в споразумението си с Европейския съюз за Брекзит. "Ясно е, че не можем да постигнем сериозно споразумение, което да бъде одобрено от парламента преди 29 март. Надявам се, че премиерът ще прояви благоразумие", заяви Хан, който е една от важните фигури в опозиционната Лейбъристка партия.

Садик Хан е привърженик на оставането на Великобритания в ЕС и подкрепя произвеждането на втори референдум за Брекзит. Според него замразяването на процеса по излизане изглежда като най-реалистичното решение на ситуацията около Брекзит.
"Договореното от премиера Мей споразумение е едно лошо споразумение дори Мей да успее да го подобри. Парламентът е в задънена улица. Предвид обстоятелствата, мисля, че трябва да дадем на британския народ възможност да изрази мнението си", посочи кметът на Лондон.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин заяви тази седмица, че ще подкрепи произвеждането на втори референдум. Консервативната партия на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в обаче е категорично против още един референдум.

Месец преди Брекзит Великобритания рискува да напусне ЕС без сделка, след като британските депутати отхвърлиха през януари постигнатото от Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в споразумение с блока. Сега Мей се опитва да внесе изменения в текста на сделката с надеждата тя да бъде приета от британския парламент до 12 март.

В случай, че депутатите отново отхвърлят споразумението, Мей ще поиска от тях на 13 март да гласуват за или против излизането от Европейския съюз без сделка. При гласуване против излизането без сделка премиерът ще предложи на 14 март Брекзит да бъде отложен.

Европейските лидери обаче заявиха, че за отлагането на Брекзит ще са необходими сериозни аргументи, предаде БТА, цитирайки АФП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1365 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини