ЕС осъди използването на въоръжена сила от управляващия режим във Венецуела

  • 24 февруари 2019 19:05

  • 476
  • 5
ЕС осъди използването на въоръжена сила от управляващия режим във Венецуела
© Getty (архив)

Европейският съюз осъди днес насилствените действия и използването на въоръжена сила от управляващия режим във Венецуела в стремежа му да осуети изпращането на хуманитарна помощ в страната, предадe Франс прес.

"Отказът на режима да признае спешната хуманитарна нужда води до ескалация на напрежението", изтъкна първият дипломат на ЕС Федерика Могерини в изявление от името на 28-те страни членки. Отхвърляме използването на паравоенни въоръжени групировки за сплашване на цивилните и законодателите, полагащи усилия да разпределят помощи, заяви тя.

"Идват тревожни новини за безредици, насилствени действия, за все повече жертви, по-специално в граничните зони и сред местната индианска общност пемони. Настояваме силите на реда и силовите органи да проявяват сдържаност, да избягват употребата на сила и да позволят влизането на помощи" в страната, заключи тя.

ЕС има готовност да увеличи предоставяната помощ, увери още Федерика Могерини. През 2018/2019 г. общността отпуска над 60 милиона евро като хуманитарна помощ и средства за подпомагане на развитието, уточни тя.

"Причините за сегашната криза във Венецуела са политически и институционални, съответно решението може да бъде само политическо", подчерта върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността.

Последвайте канала на

БТА
476 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.02.25 | 07:19

5

Ne se pradavai g-n Maduro,imash silna armistizio or muje, ne kato pederasite kravari deto za nishto me stavat

Отвратен

2019.02.24 | 22:44

2

Сашо Сашо вятър те вее на бял кон.Казвали ли са ти колко си глупав? Къде комунизЪма е
проработил бе неграмотен? Мадуро е незаконен и трябва да си ходи,защото от Венецуела ще направи втора Куба.Комунягите освен да убиват за друго не стават. Тоя прост шофьор ли ще управлява държава бе?Колкото нашия алкохолик Г. Димитров с четвърто Отделение незавършено.Заради 2000 комунисти Б-я беше бастисана.От 90% собственици направихте 100% наемни работници.Окрадохте държавата защото сте разбойници.Направихте работните
българи руснаци-най -лошия МАТРЯЛ.Вие сте руска терористична организация.

2019.02.25 | 07:14

4

imii si mirizlivata mutra,i ela go lapni

ХанкоБрат

2019.02.25 | 02:48

3

Някаква си треторазрядна оФца, дава акъл на хората кое е режим и как да си опазят държавата от диктатори. Режими и диктатори драга ми джендъро-мюсюлмано-ловърке, има в БЪЛГАРИЯ и в мръсната ви фашистка организация. Мантрите за ценности или прикритата цензура с политкоректност не вървят навсякъде.

Vale_karo

2019.02.24 | 21:32

1

Някой се опитва да влезе в къщата ми без покана.Аз не му давам.Но някои други смятат,че аз не съм прав.Има ли човек който да ми обясни защо не съм прав?

Добави коментар

Водещи новини