Масови проверки в Гърция за пушачи в коли с деца

  • 22 февруари 2019 13:03

  • 670
  • 1
Масови проверки в Гърция за пушачи в коли с деца
© Pixabay

Масови проверки започват в Гърция за пушачи в коли с деца. Полицията глобява безпощадно и отнема свидетелството за правоуправление на шофьора.

Наредбата за забрана на пушене в коли с деца не се спазва, но и проверките са епизодични. Това констатираха от министерствата на здравеопазването и образованието. Днес те издадоха нареждане да се проверяват от полицията всички автомобили, в които се возят малолетни деца до 12-годишна възраст.

Полицаите прилагат закона безкомпромисно, когато се установи, че в лекия автомобил се пуши пред дете. Налага се глоба от 1500 евро и се отнема за месец шофьорската книжка. Дори и той да не е пушач, но е позволил в автомобила да се пуши пред малолетно дете.

Масово се проверяват автомобилите, движещи се на територията на Гърция, независимо от регистрацията им, уточняват от полицията.

По 3 хиляди евро глоба налагат на шофьорите на автобуси.

В ход са и масови проверки по заведенията. За собствениците глобата е до 10 хиляди евро, а за клиентите от 50 до 500 евро, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
670 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
x

2019.02.22 | 17:10

1

Браво на съседите. А у нас кога? В Гърция глобяват до 100 000 евро за неиздаване на касови бележки и укриване на оборот и затова нямат сива икономика и пенсиите са им по 700 евро.

Добави коментар

Водещи новини