ПЕС приема манифеста си за евроизборите на предизборен конгрес в Мадрид

  • 22 февруари 2019 07:18

  • 276
  • 3
ПЕС приема манифеста си за евроизборите на предизборен конгрес в Мадрид
©

Партията на европейските социалисти /ПЕС/ ще приеме предизборния си манифест на конгрес на 22 и 23 февруари в Мадрид, Испания, съобщиха от партията.

Конгресът ще бъде най-значимото събиране на ПЕС преди европейските избори през май тази година. На него ще присъстват президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, общият кандидат на левицата за председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, както и левите премиери, комисари и лидери на партии. Домакин на конгреса е испанският премиер и лидер на Испанската социалистическа работническа партия Педро Санчес, който наскоро насрочи предсрочни парламентарни избори на 28 април, след като парламентът отхвърли предложения от правителството бюджет на страната. Той ще е и сред ключовите говорители на форума. Предвидено е и изказване на общия кандидат на ПЕС за председател на ЕК Франс Тимерманс.

"На форума ще приемем предизборния манифест на ПЕС "Нов социален договор за Европа" - политическата платформа, която ще преобрази Европа след изборите през май. В Мадрид ще стартираме и кампанията на общия ни кандидат Франс Тимерманс", написа президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в писмо до левите лидери преди конгреса. "С този силен манифест, а и с нашия кандидат, вярвам, че влизаме в предизборната битка добре подготвени", посочва той.
 

Последвайте канала на

БТА
276 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
асд

2019.02.22 | 09:37

3

песовете в кучкарника и кастрация.

станиШЕВ

2019.02.22 | 09:37

2

Е ЛЮБОВНИЦАТА на ТИКВАТА. ЦЯЛ ЖИВОТ ,САМО СЪС НЕГО СЕ ИЗВИНЯВА.

2019.02.22 | 07:42

1

Нинова и в ПЕС не я искат. Много лошо другарко, много лошо.

Добави коментар

Водещи новини