Стотици „жълти жилетки” на протест пред сградата на ООН

  • 20 февруари 2019 18:05

  • 721
  • 2
Стотици „жълти жилетки” на протест пред сградата на ООН
© pixabay

Стотици „жълти жилетки” излязоха на протест пред сградата на ООН в Женева, Швейцария, съобщава „Ройтерс”.

Целта им е да призоват за помощ при справянето с полицейското насилие по време на протестите във френската столица Париж.Демонстрациите им започнаха миналата година като недоволство срещу високите цени на горивата и прераснаха в протест срещу ниския стандарт на живот и управлението на френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на.

Протестът на „жълтите жилетки” стана ежеседмичен, като по традиция се провежда всяка събота, а демонстрациите предизвикаха десетки сблъсъци между недоволстващите и силите на реда. Според движението, протестите са мирни, а за кървавите бунтове обвиняват анархистите и привържениците на крайно левите и десни партии.

Протестиращите пред сградата на ООН обвиняват френските власти, че използват сила, за да дискредитират цялото движение на „жълтите жилетки”. Те обявиха имената на хора, които са пострадали по време на демонстрациите. Част от тях са загубили крайници или имат тежки и необратими наранявания, причинени от полицаи. Преди седмица експерти от ООН изразиха притеснение за насилието по време на протестите в Париж. Според тях, по този начин се ограничават правата на хората и биват обезкуражени да демонстрират гражданските си права.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
721 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2019.02.20 | 20:03

2

нато ,оон ,са напълно безмислени организаций там играят ПАРИТЕ така че това е БИЗНЕС в реда на нещата е да протестират там.не може оон да подкрепя нападение над европеиски държави с цел промяна и разделение.това Е СВЕТОВЕН ТЕРОРИЗЪМ

Mu

2019.02.20 | 19:38

1

Санкции!!!!
Санкции!!
Долу Мадуро, ох -Маркон!!!

Добави коментар

Водещи новини