Възобновен бе диалогът между Лондон и Москва

  • 16 февруари 2019 16:34

  • 996
  • 2
Възобновен бе диалогът между Лондон и Москва
© Pixabay

Членове на британското и на руското правителство днес се срещнаха в Германия и така официално бе възобновен диалогът на най-високо равнище между Лондон и Москва, предаде Франс прес.
Великобритания и Русия замразиха дипломатическите си отношения през март 2018 година след случая Скрипал.


Държавният министър в британското външно министерство Алън Дънкан и заместник-министърът на външните работи на Русия Владимир Титов се срещнаха днес в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността. Британското външно министерство потвърди пред АФП, че това е първата двустранна среща на правителствено равнище от 11 месеца.

Дънкан е подчертал при разговорите, че разногласията между двете страни остават "дълбоки" и е призовал Русия да избере друг път и да действа като отговорен партньор, се посочва в информация на британското външно министерство.
Дънкан е потвърдил категорично, че страната му и нейните съюзници са против безотговорното използване от Русия на химически оръжия в Солсбъри.

Последвайте канала на

БТА
996 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
RT

2019.02.16 | 20:53

2

Нагли до дупка тъпите ингелизи. Тръгнали Русия да плашат завалиите, ама брексита им е вече на задниците и скоро ще вият на умряло..!

Драган

2019.02.16 | 16:55

1

Предполагам, че Русия вече ще използва химически оръжия отговорно.

Добави коментар

Водещи новини