Тереза Мей ще подаде оставка през лятото?

  • 12 февруари 2019 07:22

  • 867
  • 0
Тереза Мей ще подаде оставка през лятото?
© gettyimages

Членовете на кабинета на Великобритания смятат, че Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в възнамерява да подаде оставка като министър-председател това лято, съобщава в. Сън, цитирайки висши членове на британския кабинет.

Министрите са направили това заключение от намеци, които лично Май лично е отправила.

Лиъм Фокс, министър на международната търговия, е уверен, че Мей ще се оттегли това лято. Според него всички думи на Мей посочват това.

Министърът на бизнес отношенията Грег Кларк също отбеляза, че очаква от Мей доброволно да напусне поста си тази година. Според вестника, Мей планира да подаде оставка скоро след сключването на сделката по Брекзит. Според публикацията, оставката й ще бъде разгледана от обществеността като начин да се предотврати идването на власт на бившия британски външен министър Борис Джонсън.

По-рано Мей заяви, че на предстоящите избори през 2022 г. тя няма да оглави партията и ще се оттегли от поста на консервативен лидер. Обединеното кралство трябва да напусне Европейския съюз на 29 март, но съществуващия проект на споразумението за „развод“ не е ратифициран и не е събрал достатъчно подкрепа от британските парламентаристи. От своя страна ЕС отказва да преразгледа проекта на този договор. В този случай е възможно да се отложи датата за Брекзит.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
867 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини