Опитаха да подпалят имот на председателя на френския парламент

  • 09 февруари 2019 14:57

  • 395
  • 0
Опитаха да подпалят имот на председателя на френския парламент
© Getty Images/Guliver (архив)

Провинциалното жилище на председателя на френския парламент Ришар Феран е било мишена на опит за палеж, предаде Франс прес. Феран е подал жалба.

В имота в Мотреф, в Бретан, жандармеристи открили одеяло, останки от гума и факла, напоена с гориво. Първо съсед забелязал, че е имало опит за палеж и подал сигнал до органите на реда. Тъй като Феран не живее в имота постоянно, не се знае когато е извършено престъплението, в резултат на което е била овъглена касата на балконска врата и се е счупил един прозорец.

Френски политици изразиха днес възмущението си от опита за палеж в имота на Феран. Държавният глава Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на каза, че "нищо не оправдава насилието или сплашването на народен избраник".

Няколко жилища и офиси на народни избраници, повечето от които от движението на Макрон, бяха обект на вандалски прояви от началото на движението на жълтите жилетки в средата на ноември. Срещу някои депутати дори бяха оправени смъртни заплахи, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини