Възможно е Тереза Мей да обяви предсрочни избори през юни

  • 03 февруари 2019 17:15

  • 1355
  • 0
Възможно е Тереза Мей да обяви предсрочни избори през юни
© gettyimages

Възможно е британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в да обяви предсрочни избори през юни след удължаване на срока на действие на Член 50 от Лисабонския договор на ЕС, който определя датата на излизането на Великобритания от съюза, съобщи телевизия Скай нюз, позовавайки се на правителствени източници.

Според телевизията, преди да задейства предсрочните избори Мей ще се опита през април да получи подкрепата на парламента за новото ѝ споразумение за Брекзит, което тя ще се опита да постигне в близките месеци.

Източници на вестниците "Мейл он сънди" и "Сънди таймс" казват, че целта на този план е да защити Мей от принудителна оставка под натиск от хора, които искат нов премиер преди началото на преговорите с ЕС по ново търговско споразумение. Това означава, че е възможно във Великобритания да се състоят предсрочни парламентарни избори на 6 юни, в които Мей и нейната Консервативна партия могат да разчитат на победа.

Според най-новите проучвания на избирателните нагласи консерваторите водят пред опозиционните лейбъристи със 7 процентни пункта.

Последвайте канала на

БТА
1355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини