Полша е изнесла 2700 кг съмнително говеждо месо в страни от ЕС (видео 18+)

  • 31 януари 2019 21:58

  • 2354
  • 3
Полша е изнесла 2700 кг съмнително говеждо месо в страни от ЕС (видео 18+)
©

Полша е изнесла 2700 кг съмнително говеждо месо в страни от Европейския съюз, обяви ръководителят на полската ветеринарна служба Павел Немчук, цитиран от "Ройтерс", пише dnevnik.bg.

По-рано тази седмица полските власти разпоредиха проверка на всички кланици в страната след журналистическо разследване на местна телевизия, което показва как заразено месо се подготвя за продажба в страната и чужбина.

Болни животни, които дори не могат да вървят сами, е първото, което репортерът под прикритие вижда в кланица в Североизточна Полша. Въпреки че кравата е видимо болна, му е наредено да я заколи и разфасова. Практика, която не смущава останалите работници.

Немчук заяви, че месото е било изнасяно за Румъния, Швеция, Унгария, Естония, Финландия, Франция, Испания, Литва, Португалия и Словакия. Полша произвежда около 560 хил. тона говеждо на година, като 80-85% се изнасят.

Видео: Facebook/SuperwizjerTVN

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2354 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Няма значение

2019.02.01 | 07:11

3

Фалшива новина!
Полша има най-перфектната система за проверка на храните и най-вече на месото, собствено производство. Тази новина цели да се спре вносът на месо от Полша, нищо друго.
Поляците имат свръхпроизводство на месо, качествено и собствено. Те не си унищожиха селското стопанство. В момента са четвърта сила в Европа и на някои това не им се харесва....

Справедлив

2019.02.01 | 02:34

2

Като живееем в Криворазбраната цивилизация ще се яде развалено месо. Що за глупост е да се продават на постоянни промоции чужди стоки, а на нашите производители да им се извиват ръцете на минимална печалба. Каква пазарна икономика? И каква екология има да ти карат продукти с хиляди километри, като в съседното село са най-свежи и пълноценни. Помогнете на българското стопанство, за да ви помогне и то да издрапате от ниския стандарт. Умните хора отдавна са го измислили. Опира и до самосъзнание преди всичко. В някои държави знаят, че ако не наблягат на родното, държавата им ще върви надолу... и политиката им е безкрайно правилна.

2019.02.01 | 00:36

1

90 % е в България

Добави коментар

Водещи новини