Асен Агов: Необходимо е задълбочаване на демокрацията в Европа

  • 26 януари 2019 19:10

  • 1469
  • 11
Асен Агов: Необходимо е задълбочаване на демокрацията в Европа
© Кадър - Канал 3

Сформират ли Германия и Франция второ НАТО с новия договор, подписан помежду им.

Темата коментира в предаването „Офанзива” по Канал 3 журналистът и бивш депутат Асен Агов, който като такъв оглавяваше и комисията за външната политика в парламента. „Дълго време оглавявах и парламентарната асамблея на НАТО. Но не смятам, че Германия и Франция правят второ НАТО. Този договор всъщност следва очертанията на Елисейския договор. Направиме обаче изказването на Туск – на изток от това място – Аахен, има и много места, които са достатъчно важни в историческо отношение. Т.е. – каза им да не се мислят нещо повече от другите. Подобно, но и с по-мек тон бе и изказването на Юнкер”, каза Асен Агов.

„Никой в Европа, особено от величината на Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на или Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, не си прави илюзии, че могат да защитат Европа изцяло. Защото американският ядрен чадър е част от нея. Никой не си прави илюзия, че Европа може да се защити сама от агресията на Русия. Европа най-накрая се вслуша в президента Тръмп. Да, САЩ финансират защитата на Европа. Но те сами са си избрали тази си роля. САЩ имат основна роля в тази насока. Но ако Европа реши сама да си поема финансирането на защитата – оттам идват критиките и проблемите. Америка е напред по отношение на технологиите и американските компании се боят, че Европа, ако реализира всичко това, то тогава тя ще има по-голям капацитет да се превърне в много по-голям конкурент на Америка. И оттук всеки президент, включително Тръмп се опитва да съхрани американската оръжейна индустрия, която е несъмнено десетилетия напред пред всички останали”, каза още Агов.

Той изтъкна, че е необходимо Германия да модернизира армията си. И това е една от идеите за новия договор със Франция, защото след Брекзит Франция остава единствената ядрена сила в ЕС и единствен член в Съвета за сигурност. Агов коментира и миграционната криза. По думите му част от миграционните вълни са били предизвикани и заради намесата на Турция и Русия в Сирия. Други вълни, пък са от изоставените страни в Африка. И именно мигрантите са се превърнали в идеология на популистите и националистите в Европа, но по думите те ще изчезнат. „Националпопулистите ще изчезнат, защото тези процеси стихват и тяхната идеология ще изчезне. Необходимо обаче е задълбочаване на демокрацията в Европа”, обяви Агов.

Относно отношението на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския към Европа, той обясни, че американският президент просто не цени Европа и няма традиционното за американски политик отношение към нея. "Но Европа и Америка са свързани", добави той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1469 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
стига бе, стига

2019.01.27 | 16:34

11

Спрете глупавите си манипулативни похвати. Динозаври от 90-те внушават неоснователна омраза и страх към Русия - била агресивна. Агресията е ваша. Дори посягате към подсъзнанието на хората, плашите, че Русия щяла да ги нападне. Просташко малоумие!. Грозно заблудени са западните общества в полза на една обновена доктрина "... над всичко". А слугинажът пък заблуждава нас.

Младен Петров

2019.01.27 | 12:59

10

Наистина ли мислите, че Европа е застрашена от военна агресия от страна на Русия. Всички здравомислещи са наясно, че има само една агресия във всичките си форми упражнявана в Европа и това е Амеерика. Европа и парите на Европа откриха и създадоха Америка, а сега тези пари и тази Америка мачка и се разпорежда безжалостно в Европа.

Дърт педал!

2019.01.27 | 06:22

9

Американците били в Европа, за да я спасяват от Русия!? Колко му е акъла, като на пиле, всички знаем защо са тук краварите! Тук са, защото цоцат яко от Европа. Европа е вече завладяна от мюсюлманите, на руснаците не им пука за съдбата й!

Горуня

2019.01.27 | 05:02

8

Тоя партизански унук откъде изпълзя?

2019.01.27 | 04:24

7

ДОСТА СЕ ОГЛЕЖДАМ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ,НО ТОВА ЖИВОТНО ДЕМОКРАЦИЯТА,ИЛИ Е НЕВИДИМО ИЛИ ЖИВЕЕ ПО ДРУГИ ГЕОГРАФСКИ ШИРИНИ,ЗАЩОТО В БГ Я НЯМА ДАЖЕ И В ЧЕРВЕНАТА КНИГА.

Истината

2019.01.27 | 01:03

6

Задълбочаване на циганизацията.......!!!

Ан справедливостта

2019.01.26 | 22:53

5

По -тъпо мнение не съм чувал. За ЕС по-добре е да разчитат на собствени сили и икономика . Вижда се ,че САЩ са ненадежден партньор и на тях не може да се разчита като това в бъдеще само ще се влошава.

2019.01.26 | 20:47

4

Смешник.

2019.01.26 | 20:47

3

Хич не се надявайте да затихнат процесите. Някои грешки като миграцията са фатални.

2019.01.26 | 20:40

2

..и тоя платен журналист беше с ония дето разсипаха България !

Добави коментар

Водещи новини