Германски политици, бизнесмени и културни знаменитости с призив към Лондон за Брекзит

  • 18 януари 2019 21:24

  • 2680
  • 1
Германски политици, бизнесмени и културни знаменитости с призив към Лондон за Брекзит
© Pixabay

Около 25 видни германски политици, бизнесмени и културни знаменитости са подписали открито писмо до британците, публикувано в днешния брой на авторитетния лондонски вестник "Таймс", в което призовават за преосмисляне на решението за напускане на Европейския съюз, предаде БТА, цитирайки ДПА.

"Британците ще ни липсват, ако Брекзит стане факт. След ужасите на Втората световна война Великобритания не ни изостави. Тя приветства завръщането на Германия като суверенна страна и европейска сила. Ние, като германци, не сме забравили това и сме благодарни", се казва в писмото. Сред подписалите го са Анегрет Крамп-Каренбауер - лидерката на управляващия Християндемократически съюз, Дитер Цече - шеф на концерна "Даймлер", бившият германски футболен национал Йенс Леман, Кампино - фронтмен на германската пънк група "Дие тотен хосен". "Без вашата велика нация този континент не би бил това, което е днес", пишат те.

Бившият британски премиер Тони Блеър приветства писмото и в интервю за германския всекидневник "Велт" каза, че то е "много полезно". "Общественото мнение във Великобритания относно Брекзит се променя. По тази причина за Европа е важно ясно да заяви, че би приветствала завръщането на британците, ако те променят мнението си", казва Блеър пред "Велт" и други европейски медии.

По-нататък в писмото се казва, че ако решението за Брекзит бъде реализирано, то ще бъде прието, но е утеха да се знае, че всички решения са обратими. После авторите изреждат поредица от неща, които ще им липсват без Великобритания в ЕС, включително британското мрачно чувство за хумор, лявото шофиране по пътищата и пъбовете с бира. "Ето защо британците трябва да знаят: от все сърце ние искаме те да останат", заключават подписалите се под него.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2680 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.01.18 | 23:34

1

Цървули!!!А не,да се пръждосват!!!Ще са ни по-полезни като нова сила,която хем ще е в Европа,хем ще води самостоятелна политика-коректив на Евробюрократите,които в последно време вършат само глупости!!!Откажат ли се от Брекзит,цяла Европа ще им се смее!!!Ще загубят всякакво уважение и ще стане ясно,че всичко е било един жалък фарс и претенции без покритие!!!Тогава Германия и Франция,окончателно ще натикат Великобритания в кучи гъз!!!Ура и Слава!!!

Добави коментар

Водещи новини