Макрон официално откри големия национален дебат

  • 15 януари 2019 20:22

  • 676
  • 1
Макрон официално откри големия национален дебат
© gettyimages (архив)

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на прикани днес сънародниците си да изложат своите оплаквания и предложения за промени в икономиката по време на т.нар. голям дебат, който да умиротвори протести на "жълтите жилетки".

Макрон официално откри днес тримесечния национален дебат по време на среща с 600 кметове и общински съветници в нормандското градче Гран Буртруд, предаде БТА, позовавайки се на АП. Президентът започна пътуването си със спирка в друг малък град - Гани - за да изслуша опасенията на местни представители от намалената покупателна способност на пенсионерите и държавните служители. Макрон каза, че иска да бъде оказана помощ на "хората в затруднено положение" да намерят начин да излязат от бедността, като станат "по-отговорни", защото "някои правят нещата правилно, но някои ги объркват". Този негов израз, включваше нецензурен френски глагол и беше широко коментиран в социалните мрежи, отбелязва АП.

Преди време 42-годишният Макрон е правел изявления, възприемани от мнозина французи като арогантни. Особено остри реакции имаше заради думите му, че безработните мъже трябва просто "да пресекат улицата", за да си намерят работа или че някои френски работници не полагат усилия.

Въпреки строгите мерки за сигурност и забраната за автомобилен трафик десетки демонстранти с жълти жилетки се бяха събрали край Гран Буртруд, за да изразят своето недоволство срещу президента.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
676 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баба Тинка

2019.01.15 | 20:41

1

Макроне, баба ти знае ли, че се занимаваш с глупости и лъжеш хорицата..!?

Добави коментар

Водещи новини