Спор за пари проваля преговорите между Франция и "жълтите жилетки"?

  • 09 януари 2019 10:19

  • 633
  • 0
Спор за пари проваля преговорите между Франция и "жълтите жилетки"?
© Getty (архив)

Бившата спортна министърка на Франция Шантал Жуано, която бе назначена от правителството да води обществените дебати по исканията на "жълтите жилетки", напусна след възникнал спор около размера на нейното възнаграждение, предаде Ройтерс.

Жуано заяви вчера, че не може да гарантира условия за спокойни дебати, защото е станала център на внимание, след като парижко списание разкри, че ѝ се плащат по 14 700 евро на месец, за да ръководи националната комисия за обществени дебати. Комисията е консултативен орган по въпроси на околната среда.

По график обществените дебати по исканията на "жълтите жилетки" започват следващата седмица, което оставя съвсем малко време на президента Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на да я замени. Дебатите, чиито конкретни механизми остават неясни, са едно от основните предложения, които Макрон направи миналия месец в отговор на вълната от белязани от насилие протести, обхванала Франция от ноември.

Протестите бяха предизвикани от гнева на французите, особено тези с ниски доходи, заради спад на покупателната способност и усещането, че Макрон нехае за нуждите на обикновените хора със своите реформи, които се възприемат като облагодетелстващи работодателите и богатите.

Последвайте канала на

БТА
633 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини