Лошото време в Австрия взе пет жертви

  • 08 януари 2019 07:18

  • 669
  • 1
Лошото време в Австрия взе пет жертви
© gettyimages

Значителните снеговалежи и рискът от лавини затрудняват движението в няколко провинции в Австрия. Някои местности са откъснати от света. Петима туристи намериха смъртта си, а двама са в неизвестност, съобщи БТА, позовавайки се на АФП.

От средата на миналата седмица паднаха до 150 см сняг в планинската централна и северна част на страната, включително в райони с ниска надморска височина, съобщиха австрийските метеорологични служби. Натрупването на сняг и опасността от лавини направиха непроходими някои пътища, а планините станаха опасни за туристи. Трима скиори, двама германци и словенец, загинаха през уикенда при каране на ски извън регламентираните писти. Вчера бяха намерени телата на двама туристи, затрупани под снега, а още двама са в неизвестност.

В провинция Залцбург бе измерена снежна покривка от близо три метра на 2317 метра надморска височина. Заради метеорологичните условия е обявена дървена ваканция днес и утре в няколко училища в провинцията. В провинция Щирия около 2000 души бяха блокирани в няколко местности заради непроходими пътища. Днес се очакват нови снеговалежи в Австрия и Южна Германия, които могат да донесат още от 25 до 80 см сняг.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
669 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пет

2019.01.08 | 07:36

1

Загиналите туристи са чужденци които си нямат на представа какви сурови условия в Алпите са.Тръгнали да карат ски извън пистите при снежни бури. предизвикали сами снежни лавини.Постоянно се говори да не се правят рискове.ама чужденците си търсят приключения.Каквото търсили си го намерили! Шега с Алпите не бива.Очаква се над 1 метър нов сняг да падне.

Добави коментар

Водещи новини