Испанската полиция издирва 30-годишен мароканец, който вероятно готви терористична атака в Барселона

  • 24 декември 2018 12:52

  • 1427
  • 0
Испанската полиция издирва 30-годишен мароканец, който вероятно готви терористична атака в Барселона
© Getty Images/Guliver

Полицията в испанската автономна област Каталуния издирва мъж, който може да е планирал терористична атака в Барселона в празничните дни около Коледа, съобщи днес вестник "Мундо", цитиран от ТАСС.

Според вестника става дума за гражданин на Мароко. Регионалните правоохранителни органи са уведомили част от своите сътрудници, както и градската полиция, за съществуващата заплаха. Полицията е наредила да се засилят мерките за сигурност в местата, където се събират големи групи хора, включително и по популярната за туристите улица "Рамбла" и в района на прочутата катедрала "Саграда Фамилия". Особено внимание също, според силите на реда, трябва да се обръща на едрогабаритни транспортни средства.

Друг испански всекидневник - "Ел Паис", съобщава и инициалите на заподозрения - Б.Л., който бил на 30 г. и имал книжка за управление на автобуси.

Предупреждение по същия повод изпрати чрез Туитър и Държавният департамент на САЩ. "Терористите могат да атакуват практически без предупреждение, вземайки на прицел най-вече туристически места, транспортни възли и други обществени места", отбелязва външнополитическото ведомство на САЩ.

В Испания в момента е обявена четвърта степен на терористична опасност по 5-степенната скала, отбелязва ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
1427 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини