Левица, десница и "жълтите жилетки" недоволни от мерките на Макрон

  • 11 декември 2018 06:45

  • 1043
  • 2
Левица, десница и "жълтите жилетки" недоволни от мерките на Макрон
© gettyimages (архив)

И крайната десница, и крайната левица, и "жълтите жилетки" във Франция са недоволни от мерките, обявени от президента Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на в отговор на протестното движение, предаде БТА, позовавайки се на АФП и ДПА.

Левият радикален водач Жан-Люк Меланшон и лидерът на Социалистическата партия Оливие Фор порицаха Макрон, че въвежда мерки, които ще бъдат платени от обикновените хора, а не от много богатите. Меланшон каза, че ще има пети рунд от протести идната събота: "Пето действие от началото на гражданската революция в тази страна, това ще е голяма мобилизация".

Лидерката на крайнодесния Национален сбор Марин Льо Пен написа в Туитър: "Макрон се отказа от някои свои фискални грешки - това добре, но той отказва да признае, че недоволството е срещу отстоявания от него модел". Според нея президентът "отстъпва, готвейки се за скок".

В Марсилия, Рен и в редица други градове "жълтите жилетки" са все така гневни след обръщението на Макрон, съобщава АФП и цитира реакциите на някои от тях: "маскарад", "перчене", "измама", "представление", "лепенка върху рана от изгаряне", дори "провокация". "Може би ако Макрон бе казал тези неща преди три седмици, щеше да успокои движението, но сега е много късно", казва 34-годишен участник в протестите. "Чувства се като заложник и хвърля по някоя троха", казва друг.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1043 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.12.11 | 08:10

1

Войната на Париж не е икономическа, а чисто политическа. Гледаме разярени комунисти в бойна атака срещу реформи, полезни за всички. Същото комунистите и Русия правят и с Великобритания. Люта манипулация и битка за оставането й в ЕС.

2018.12.11 | 08:12

2

Макрон знае, че изправен пред предизвикателството - комунизъм или реформи. И трябва да намери изход, заедно с народа си и партиите.

Добави коментар

Водещи новини