Парламентът в Лондон няма да гласува за Брекзит?

  • 10 декември 2018 15:09

  • 3681
  • 3
Парламентът в Лондон няма да гласува за Брекзит?
© Getty (архив)

Британският парламент може и да не гласува предложението на премиера Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз (Брекзит), предаде Би Би Си.

Очаква се ръководителят на кабинета да направи днес извънредно изявление, с което да отмени насроченото за 11 декември гласуване и да определи новата дата на заседанието на Камарата на общините (долната камара на парламента в Лондон). Според неофициални източници от "Даунинг стрийт" 10 има вероятност такова заседание въобще да не се проведе.

Новината дойде часове след като Съдът на ЕС постанови, че Лондон може да спре процеса по Брекзит едностранно – тоест без одобрението на останалите 27 членки на Общността. "Двадесет и седемте страни членки на Европейския съюз нямат намерение да предоговорят постигнатото с Великобритания споразумение за нейното излизане от ЕС. Това заяви днес заместник-говорителката на Европейската комисия Мина Андреева, цитирана от БТА. "Споразумението, поставено на масата на 25 ноември, е най-доброто и е единственото възможно. И дума не може да става за предоговаряне", каза тя.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3681 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ас

2018.12.10 | 17:02

3

и какво се оказва, англетата ни играха две години морафети???

2018.12.10 | 15:46

2

Очакваше се тази развръзка на веселата танцьорката .На такиав играчи никога не трябва да им се вярва .Поне85% от държавите в ЕС са с лидери които мислят и работят само за шайка разбойници и бандити т. Корупция до шия и пияници и джендъри

2018.12.10 | 15:42

1

Всеки нормален е очаквал тази разигравка на британската разврат и джендър-гейска държава

Добави коментар

Водещи новини