Експерти коментираха протестите във Франция и движението "жълти жилетки"

  • 10 декември 2018 07:47

  • 1300
  • 1
Експерти коментираха протестите във Франция и движението "жълти жилетки"
© gettyimages

Движението "жълти жилетки" е уникално. Протестите нямат лидери, обикновено като говорители излизат социално слаби хора, които едва свързват месеца. Това заяви Любов Панайотова, директор на Европейския институт, в сутрешния блок на БНТ.

"Франция е уникална със своите протести, там от години има такива срещу високите цени на горивата. Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на не е измислил вдигането на данъка за горивата, преди него също се опитаха да вкарат тази идея. Макрон няма полезен ход, няма и с кого да преговаря. Каквито и стъпки да предприеме, "жълтите жилетки" няма да ги приемат", каза още по темата бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев. 

"Нерационална искане от протестиращите е тотална смяна на политиката и вдигането на минималната заплата. Много е важно днес какво изказване ще направи Макрон. Ще видим какви отстъпки ще направи днес френският президент", допълни Любов Панайотова. 

"Не би трябвало в България да се страхуваме от настроенията във Франция, но трябва да отчетем нагласата в политиката", коментира Панайотова. 

"Настроенията в ЕС "за" и "против" Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на са много противоречиви. Той има две страни - силната личност, която е необходима на Европа, но и президентът, който се конфронтира". завърши Керемедчиев. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1300 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.12.14 | 06:19

1

Debil

Добави коментар

Водещи новини