Джереми Корбин готов до дни да замени Тереза Мей

  • 09 декември 2018 21:43

  • 1971
  • 0
Джереми Корбин готов до дни да замени Тереза Мей
© Getty Images/Guliver

Слуховете за предстоящото поражение и оттегляне на британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в се засилват. Очаква се във вторник парламентът да гласува споразумението на Брекзит, вече прието от страна на Европейския съюз. Очакванията то да не бъде одобрено от британските депутати, което ще бъде поредно поражение за премиера и вероятно ще коства и поста ѝ, предаде Fox News.

Лейбъристите вече обявиха, че са готови да поемат управлението на Кралството още през следващата седмица. Това е съобщил говорител на партията. Ако това се случи, резултатите от преговорите с Брюксел до този момент ще бъдат отхвърлени.

Лейбъристите остро нападнаха Мей, че телевизионният дебат между нея и Джереми Корбин относно Брекзит няма да се състои, защото тя се страхува и бяга всеки път от сблъсъци с опозицията. Официалното съобщение гласеше, че основните телевизии не искат да излъчат дебата преди вота и той отпада от програмите им.

От "Даунинг стрийт" вече отрекоха информация, че Мей ще отложи гласуването за Брекзит в британския парламент във вторник в опит да избегне поражение По-рано днес вестник "Сънди таймс" писа, че Мей ще отложи вота на 11 декември, за да се опита да предоговори сделката с ЕС. Според изданието премиерът обмисля да се върне в Брюксел и да поиска по-добро споразумение преди да потърси одобрението на депутатите.

Мей предупреди съпартийците си консерватори, че или ще подкрепят нейното споразумение в парламента, или ще загубят властта. Шотландският парламент с голямо мнозинство прокара предложение, с което отхвърля договореното от премиера.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1971 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини