Стотици "жълти жилетки" заляха Брюксел

  • 08 декември 2018 14:55

  • 2549
  • 3
Стотици "жълти жилетки" заляха Брюксел
© gettyimages

Неколкостотин "жълти жилетки" се събраха отново в Брюксел, за да протестират срещу цените на горивата и бедността. За пръв път от началото на тяхното движение преди около месец на събитието се чуват речи, озвучавани с мегафон. Два часа след началото на протеста избухнаха първите сблъсъци между полицията и протестиращи, предаде БТА.

Силите на реда използват водни оръдия, за да отвърнат на хвърлените по тях тежки предмети. Участници в протеста от всички възрасти обясниха, че е трудно да се живее с днешните доходи в "дивия капитализъм", защитаван от управляващите.

Прави впечатление участието на много пенсионери и хора от провинцията, които обясняват, че с доходите си не успяват да изкарат месеца. Полицията съобщава за стотина задържани покрай събитието, за което не бе поискано и не бе дадено разрешение.

Няколко булеварда в Брюксел са блокирани - от предохранителни мерки срещу рушене на обществено имущество и от похода на протестиращите. Силите на реда успяха да изтласкат хората с жълти жилетки извън района, където се помещават институциите на ЕС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2549 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
женерал

2018.12.08 | 19:14

3

на запад след 30 години се усетиха откъде духа вятъра ,прекалено дълго вярваха на политиците си .ЕС такова ЖИвотно НЯМААА , а и не може да съществува в тези условия.

Везна

2018.12.08 | 16:54

2

Да бе "трудно живеели" с няколко хиляди евро на месец. Да дойдат в България да живеят с българска заплата или пенсия да им се изясни понятието труден живот.

Kik

2018.12.08 | 15:38

1

Честит ви край на студената война капиталистически хорица. Добре бяхте докато капитализма имаше алтернатива.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини