Международна спецоперация на два континента: Арестуваха близо 90 мафиоти

  • 05 декември 2018 13:06

  • 2403
  • 4
Международна спецоперация на два континента: Арестуваха близо 90 мафиоти
© Getty Images/Guliver

Около 90 членове на калабрийската мафия Ндрангета бяха арестувани тази сутрин по време на голяма международна операция в няколко европейски държави и Латинска Америка, съобщи италианската полиция, цитирана от Франс прес.

Арестуваните са заподозрени в тежки престъпления, между които престъпен сговор за международен трафик на наркотици, членство в мафиотска структура и незаконен бизнес с рециклиране на отпадъци, уточни италианската полиция в съобщение.

Смятани за важни членове на организираната престъпност в Калабрия и нейните клонове в Европа и Латинска Америка, те са действали главно в региона на Реджо ди Калабрия (Южна Италия) според полицията.

Операцията беше координирана от италианската национална дирекция за борба с мафията и тероризма с германски, белгийски и холандски полицейски и съдебни органи.

Ндрангета е единствената мафия, която присъства на всички континенти: в Западна Европа, в Северна, Централна и Южна Америка, в Африка. Сега тя навлиза също в Източна Европа и Азия, заяви наскоро пред чуждестранни журналисти в Рим Никола Гратери, магистрат, специализиран в борбата срещу мафията, отбелязва агенцията. Основана на подчертано фамилна структура, тя се е установила главно в Калабрия, но е станала влиятелна и в северната част на Апенинския полуостров и в други региони на света.

Италианските карабинери вчера нанесоха сериозен удар и срещу сицилианската мафия, като арестуваха десетки нейни членове, сред които и Сетимо Минео, смятан за новия ръководител на Коза ностра и наследник на прочутия кръстник Тото Риина, който миналата година почина в затвора.

Последвайте канала на

БТА
2403 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ОняСКоня

2018.12.05 | 13:31

4

Интересно ми е дали в Словакия има арестувани или цялата акция е разчистване на пътища?

Спомняте ли си защо бе убит журналист там???

2018.12.05 | 13:11

3

България?

2018.12.05 | 13:05

2

Руската мафия е най силна и голяма , окопала се е в Кремъл и краде цялата дЪржава

2018.12.05 | 13:00

1

бой да е'а тяхната мама мафиотска да е'а

Добави коментар

Водещи новини