4-та жертва взеха протестите във Франция

  • 04 декември 2018 07:36

  • 876
  • 1
4-та жертва взеха протестите във Франция
© gettyimages

Протестите във Франция взеха четвърта жертва. 80-годишна жена загина, след като беше улучена от контейнер със сълзотворен газ, докато наблюдавала демонстрациите от прозореца си в Марсилия.

Част от така наречените "жълти жилетки" заявиха, че няма да участват в планираните за днес преговори с правителството, след като получили заплахи от радикално настроени протестиращи, съобщава БТВ.

Акциите на "жълтите жилетки" започнаха в средата на ноември първоначално срещу повишаване на данъка върху горивата, но впоследствие прераснаха в общо недоволство от политиката на правителството.

Президентът Макрон вчера свика спешно заседание по сигурността. Засега не се обсъжда въвеждането на извънредно положение, въпреки че министри допуснаха тази възможност.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
876 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2018.12.04 | 10:07

1

добре, че не са в русия или в друга страна дето не е от "международната общност". тогава "демократичните" страни с "демократичните" си медии щяха да ореват оргалъците за борците за демонкрация срещу злите диктатори. а сега протестите ще ги маргинализират и ще ги компрометират.

Добави коментар

Водещи новини