Франция пак протестира (видео)

  • 01 декември 2018 13:42

  • 815
  • 2
Франция пак протестира (видео)
© Getty Images (Архив)

Броят на задържаните при сблъсъци с полицията в центъра на Париж достигна 39 души. Това съобщи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастане в Туитър, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Силите на реда посрещат и отблъскват вандалите, задържани са вече 39, написа той.

По думите му едва 200 протестиращи са преминали всички необходими процедури за сигурност, за да влязат в отцепената част от булевард Шан-з-елизе, докато "1500 нарушители на реда, намиращи се извън периметъра, са дошли, за да се бият".

Полицията се опитва да разпръсне голяма група протестиращи, събрали се пред Триумфалната арка, със сълзотворен газ, допълва АП.

Полицията отцепи част от булеварда рано тазии сутрин и всички, желаещи да влязат в блокираната за автомобили отсечка, трябва да покажат документите си за проверка. Режимът ще остане в сила до утре вечер. Всеки у когото бъде намерено оръжие, ще бъде задържан, съобщи полицията. Силите на реда планират да изземат от демонстрантите също така предмети, които могат да се използват за откъртване на тротоарни плочки и калдаръм.

От над две седмици участници в протестното движение на "жълтите жилетки" блокират пътища във Франция, протестирайки срещу планираното увеличаване на еко данъка за горивата, припомня Ройтерс.

Преди седмица демонстрантите, които нямат лидер и до голяма степен се самоорганизират в интернет, за първи път се събраха в Париж, превръщайки Шан-з-елизе във военна зона.

Парижките власти очакват в столицата да се съберат близо 5000 полицаи и жандармеристи спрямо около 3000 миналата седмица. Още 5000 представители на реда ще бъдат разположени из страната за други протести на "жълтите жилетки".

Последвайте канала на

Десислава Станева
815 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BX

2018.12.01 | 14:32

2

NE PAK A O6TE.....TE NE SA SPRIALI

PERKO

2018.12.01 | 14:05

1

PROTEST !!!!!!....A NE MANIFESTACIA !!!!!!

Добави коментар

Водещи новини