Тереза Мей бе приета от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер

  • 24 ноември 2018 21:13

  • 725
  • 1
Тереза Мей бе приета от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер
© Getty Images

Хоризонтът се просветли днес, за да стане възможно подписването на историческо споразумение по Брекзита на утрешната среща на високо равнище в Брюксел. Преди това падна и последното препятствие пред споразумението, след като Испания получи гаранциите, които искаше от Лондон за бъдещето на Гибралтар, предаде АФП.

Часове след обявяването на това споразумение британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в бе приета в Брюксел от председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето. След това тя разговаря и с председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

"Приятелите ще си остават приятели докрай", написа в Туитър преди тази среща Туск, цитирайки певеца Фреди Меркюри, който почина точно на днешния ден преди 27 години.

Европейският съюз издържа изпитанието за единство и съпричастност, заяви Туск по повод напредъка в преговорите по оттеглянето на Великобритания. Той потвърди, че свиква утре заседание на Европейския съвет и препоръчва да бъдат утвърдени постигнатите до днес договорености с Лондон. Председателят на Европейския съвет коментира, че е подготвено добро и честно споразумение, без губещ и печеливш, с най-добрите възможни отстъпки.

Последвайте канала на

БТА
725 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.25 | 14:50

1

ша пият по едно

Добави коментар

Водещи новини