Депутат в Лондон: Разговорите на Тереза Мей за Брекзит ще се разследват

  • 22 ноември 2018 17:58

  • 909
  • 0
Депутат в Лондон: Разговорите на Тереза Мей за Брекзит ще се разследват
© Getty (архив)

В качеството си на председател на комисията, която контролира връзките на правителството на Нейно Величество Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и с Европейския съюз, инициирам разследване за това как нашият премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в е водила преговорите с Брюксел за излизането Великобритания от ЕС (Брекзит), каза депутатът в Камарата на общините (долната камара на парламента в Лондон) Уилям Кеш.

Законодателят, който е сред ветераните на идеята за Обединеното кралство да напусне блока, привърженик на твърдия Брекзит (прекратяването на свободното движение на хора и капитали между Острова и 27-те) и член на управляващата Консервативна партия обвини Мей, че е водила диалога с Брюксел непрозрачно и изложила на риск националната сигурност на страната.

Подобни нападки бяха отправени и от бившия външен министър на Мей Борис Джонсън. Той заяви, че сделката с Брюксел не е в интерес на Брекзит и Британия.

Мей в отговор на двамата заяви, че проектоспоразумението защитава националните интереси на Обединеното кралство.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
909 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини