Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Петро Порошенко са обсъдили в Париж изборите в сепаратистките райони на Украйна

  • 11 ноември 2018 20:54

  • 784
  • 0
Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Петро Порошенко са обсъдили в Париж изборите в сепаратистките райони на Украйна
© gettyimages

Президентите на Украйна Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември и на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се се срещнаха днес в Париж, на церемониите за 100-годишнината от края на Първата световна война, и обсъдиха изборите в контролираните от проруските сепаратисти райони на Източна Украйна, съобщи Асошиейтед прес, като цитира говорител на Порошенко.

Украинското правителство и Западът окачествиха като нелегитимни изборите в самозваните Луганска и Донецка народна република и като опит на Русия да създава пречки пред уреждане на конфликта, добавя БТА.

Германия, Франция и Украйна, заедно с Русия, участват в т.нар. Нормандска четворка, която търси решение на конфликта в Украйна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини