Френският премиер изрази тревога от увеличаването на инцидентите, свързани с антисемитизъм

  • 09 ноември 2018 20:27

  • 649
  • 3
Френският премиер изрази тревога от  увеличаването на инцидентите, свързани с  антисемитизъм
©

Френският премиер Едуар Филип изрази днес сериозно безпокойство от факта, че инцидентите, свързани с антисемитизъм в страната, са нараснали тази година с 69 процента, предаде ДПА.

"Всяка атака срещу някой от нашите граждани заради това, че е евреин, отново отеква като звук от чупене на стъкла", заяви Филип по повод 80-ата годишнина от Кристалната нощ, антиеврейския погром в нацистка Германия.

Френското правителство е твърдо решено "да не остава безразлично" към антисемитизма, написа Филип в пост във Фейсбук.

В министерството на образованието ще бъде създаден нов екип, който да реагира на проявите на антисемитизъм в училищата, каза премиерът. Правителството възнамерява също да прокара законодателство, което да гарантира, че езикът на омразата ще бъде бързо премахван от уебсайтове и социални медии.

Коментарите на премиера бяха направени, след като в последните седмици бе съобщено за няколко случая на антисемитски графити във френски университети.

Две убийства на възрастни еврейки в Париж, извършени тази и миналата година, се разследват като престъпления от омраза.

Официалните данни за 2017 г. показват, че еврейската общност във Франция е станала жертва на близо една трета от регистрираните престъпления от омраза, макар че вероятно обхваща под 1 процент от населението.

Близо 311 от общо 950 регистрирани инциденти са били определени като антисемитски. Представители на еврейската общност казват, че много от незначителните инциденти не се регистрират.

Смята се, че във Франция живее третата по големина еврейска общност в света, след Израел и САЩ, въпреки че не се води официална статистика за религиозния и етнически състав на населението.

Последвайте канала на

БТА
649 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.11.10 | 11:54

3

Братята руси не спряха с антисемитската и антимюсюлманската пропаганда. Силен коз наистина.

Само да попитам:

2018.11.10 | 00:18

2

Този"симпатяга" притеснява ли се за изнасилените и избити християнски момичета,за хвърлените във въздуха и разкъсани от взривове християни,за терора по коледните християнски празници,съпроводени с истерични крясъци"алах акбар"???Или е убеден,че това е без значение в ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА,където важен е само изключително"скъпоценния живот"на евреите???

2018.11.09 | 23:22

1

Тепърва започва.....Този гейчо да бяга към Израел

Добави коментар

Водещи новини