Първа крачка към разплитането на мистерията с намерените във ватиканската мисия в Рим кости?

  • 01 ноември 2018 16:30

  • 19374
  • 1
Първа крачка към разплитането на мистерията с намерените във ватиканската мисия в Рим кости?
© Getty (архив)

Първата крачка към разбулването на мистерията с намерените в нунциата (посолството) на Ватикана в Рим кости може би е направена, написа британският в. Дейли мейл.

"Ние категорично можем да потвърдим, че откритите останки са на жена", заявиха експерти по съдебна медицина за находката в дипломатическата мисия на Светия престол в италианската столица. "Специалистите обаче не можаха да посочат нито възрастта, нито датата на смъртта, нито причината за кончината на покойната", допълни изданието от Обединеното кралство.

Костите подновиха спекулациите около изчезването на 15-годишната Емануела Орланди. Дъщерята на служител на Банката на Ватикана бе обявена за издирване през 1983 г. и досега няма никаква достоверна информация за нейната съдба  

Една от версиите бе лансирана от Мехмет Али Агджа. Мъжът, който стреля срещу папа Йоан Павел II на 13 май 1981 г., заяви, че тийнейджърката е била отвлечена от български граждани,  симпатизирали на турската крайнодясна организация Сивите вълци. Целта е била Орланди да бъде разменена срещу извършителя на покушението срещу покойния глава на Римокатолическата църква.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
19374 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
BX

2018.11.01 | 18:47

1
Haide otnovo balgari.....

Добави коментар

Водещи новини