Британският външен министър призовава ЕС да приеме сделката за Брекзит

  • 15 октомври 2018 09:06

  • 1406
  • 1
Британският външен министър призовава  ЕС да приеме сделката за Брекзит
© Pixabay

Британският външен министър Джереми Хънт ще използва днешната среща външните министри от ЕС в Люксембург, за да призове Европейския съюз да постигне сделка за Брекзит, за да се гарантира сигурността в Европа по отношение на заплахи като кибератаките, миграцията и тероризма.

По-малко от шест месеца преди Великобритания да напусне ЕС и двете страни в преговорите полагат усилия за сключване на споразумение по условията за излизане на Обединеното кралство от блока, за преходния период и за границата между Великобритания и Ирландия, предаде Ройтерс.

"Тази седмица е изключително важна и за Великобритания, и за партньорите ни от Европейския съюз. Постигането на сделка за Брекзит, която зачита автономията на ЕС и суверенитета на Великобритания, несъмнено е от огромно значение.

Сключването на споразумение е жизненоважно и за сигурността ни, тъй като икономическите отношения са в центъра на всичките ни партньорства, включително на жизненоважните ни съюзи в областта на сигурността с нашите приятели в Европа", посочи Хънт.

В сряда в Брюксел ще се състои среща на високо равнище на ЕС с основна тема сделката за Брекзита. 

Последвайте канала на

БТА
1406 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2018.10.15 | 11:30

1
мисля, че бриганците и американците ще го сложат на каишка еврогейския съюз. ще стане послушно пуделче - иначе ще го разпаднат както са го съградили.

Добави коментар

Водещи новини