Ева Майдел: Разговорът за бъдещето на Европа тече с пълна сила

  • 12 октомври 2018 16:25

  • 1039
  • 1
Ева Майдел: Разговорът за бъдещето на Европа тече с пълна сила
©

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Международното европейско движение Ева Майдел се срещна в Брюксел с президента на Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) Ханс ван Баален.

Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Разговорът за бъдещето на Европа тече с пълна сила в обширната мрежа на Международното европейско движение. Опитваме се да въвлечем широк кръг от граждани и да ги убедим, че Европейският съюз може да помогне със справянето с проблеми като миграцията, тероризма, безработицата и икономическото развитие. За целта е нужно да сме активни на предстоящите европейски избори и да не оставяме хората, които искат да разединят Европа и да я върнат с години назад, да се окажат мнозинство,“ заяви българският евродепутат.

Ева Майдел и Ханс ван Баален разговаряха основно за инициативи в рамката на Европейското движение, които да допринесат за по-широко участие в демократичните процеси. Алиансът на либералите и демократите в Европа е член на Европейското движение, наред с други проевропейски сили като Европейската народна партия.

Международното Европейско движение е най-голямата мрежа от проевропейски организации с национални членове в 39 държави и допълнително 36 международни асоциации и организации.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1039 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stamat

2018.10.12 | 16:58

1
Първо тези бюрократи на различно ниво отдавна са загубили връзка с хората.Второ видяхме как Европа се "справя" с миграцията (Германия), тероризма (Франция), безработицата (Испания и Португалия, за източните членки въобще не говоря) и иокономическото развитие (Румъния, България)!

Добави коментар

Водещи новини