Холандия: Предотвратихме руска хакерска атака (обновена)

  • 04 октомври 2018 13:35

  • 1311
  • 0
Холандия: Предотвратихме руска хакерска атака (обновена)
© Getty (архив)

Предотвратихме хакерска атака, подготвяна от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ), каза холандският военен министър Анк Бейлефелд, предаде Скайнюз.

На пресконференция ръководителят на силовото ведомство на западноевропейското кралство заяви, че силите за сигурност са задържали четирима офицери от службата на Москва. "Арестите бяха извършени на 10 април на летище "Схипсхол" в Амстердам. Мишената на задържаните бе централата на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) в Хага", допълни тя. Служителите на ГРУ също са искали да проникнат в компютърните системи на британското външно министерство, допълни медията от Лондон. Властите в Нидерландия допълниха, че са експулсирали четиримата. "Руските граждани  с имена по документи Алексей Минин, Алексей Моренец,  Олег Сотников и Евгений Серябряков са пътували дипломатически паспорти", заяви министърът.

Информацията дойде след като Великобритания обвини ГРУ  в поредица кибератаки по целия свят с цел подкопаване на западните демокрации.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1311 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини