Хванаха извършителя на най-наглото бягство от френски затвор

  • 03 октомври 2018 10:57

  • 3738
  • 0
Хванаха извършителя на най-наглото бягство от френски затвор
© Getty (архив)

Френската полиция обяви за ареста на извършителя на най-наглото бягство от затвор в страната.

Днес силите на реда обявиха за задържането на 46-годишния Радуан Фаид, който избяга от затвор край Париж на 1 юли 2018 г., използвайки хеликоптер. Заедно с беглеца бяха задържани още трима мъже. Сред тях бе и брат на Фаид. Редуан Фаид избяга преди три месеца, като взе за заложник пилота на вертолета. Той  излежаваше 25-годишна присъда за въоръжен грабеж и убийство на полицайката.

Междувременно израелски медии разпространиха подробности около биографията на престъпника. Той е роден в бедно парижко предградие и извършил първото си престъпление на шестгодишна възраст. Невръстният Фаид е похитил пълна с лакомства пазарска количка от супермаркет. По данни на нюзру Фаид е пристигнал в Израел през 90-те. Той е избягал в близкоизточната страна от Швейцария, защото полицията в родината му го е търсила за няколко обира с помощта на Европол.

В еврейската държава Фаид се е свързал с лидери на местни организирани престъпни групировки. Мафиотските босове са дали рамо на Фаид и той е бил обучен как се работи с оръжие и експлозиви от служители на ЦАХАЛ (израелските въоръжени сили). Фаид също е мислил да се обреже, за да получи право на постоянно пребиване в Израел.

Фаид през 2009 г. е издал автобиография и обещал да влезе в правия път. Въпреки клетвата си, той малко по-късно е участвал във въоръжен грабеж, при който застрелял пазителката на закона. Престъпникът е бил арестуван и осъден, но през 2013 г., половин час след като е пристигна в затвора, е откраднал кола и избягал. Той е бил намерен след 46- дневно издирване и върнат зад решетките.

Фаид пет години по-късно извърши най-наглото бягство от затвора. Заради похожденията си той бе наречен от много медии Новия Граф Монте Кристо.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3738 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини