Цветанов: Сигурността е в основата на запазването на демократичните ценности

  • 24 септември 2018 17:39

  • 2843
  • 2
Цветанов: Сигурността е в основата на запазването на демократичните ценности
© Пресцентър

Сигурността е в основата на запазването на нашите общи европейски и демократични ценности. Ето защо един от основните приоритети на Българското председателство на Съвета на ЕС бе именно сигурността. Географски и политически сигурността и стабилността на ЕС са свързани и с региона на Западните Балкани, затова и темата за сътрудничеството с тези държави трябва да остане в дневния ред на Европол.

Това заяви председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по време на заседание на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Събитието се проведе в Европейския парламент в Брюксел, като по време на него Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа направи отчет на приоритетите на българското европредседателство в сектор „Сигурност“ и тяхното изпълнение. В състава на водената от Цветанов българска делегация на заседанието на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол, влизат още председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност Димитър Лазаров и Филип Попов, също член на Комисията.

В рамките на своето изказване, Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа благодари на Австрийското председателство на Съвета на ЕС за осигурената приемственост на българските приоритети в сферата на вътрешните работи.

„Ние работихме усилено за постигането на консенсус по темите миграция, политика за убежище и ефективни политики за реадмисия. Също така работихме за балансиран подход между краткосрочни и дългосрочни мерки, насочени към източниците на миграцията, ефективен контрол по границите, като бе отчетен добър обмен на информация между отделните органи“, съобщи Цветанов.

Снимка: пресцентър на ПП ГЕРБ

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред изтъкна, че в рамките на Българското председателство бе постигнато съгласие по трите регламента за Шенгенската информационна система, с които се разширяват функционалностите на системата, както и бяха финализирани преговорите по регламента за разширяване правомощията на Европейската агенция за оперативно управление на широкомащабни информационни системи.

„Също така започна прилагането на новия политически цикъл за борба с тежката и организирана престъпност 2018 – 2021, като в тази връзка бяха предприети множество инициативи. Бяха инициирани множество дискусии за противодействие на тероризма, на които беше направен преглед на добрите практики в тази област“, информира Цветанов. Той подчерта, че всички тези теми ще останат приоритетни за България и при осъществяването на контролните й функции в Съвместната група за парламентарен контрол на Европол.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2843 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Д.Кънев

2018.09.25 | 07:39

2
Цветанов и сигурност.Това е невъзможно.
Мунчо

2018.09.24 | 18:41

1
Не му омръзна на тоз лешперин,да плямпа едни и същи клишета.

Добави коментар

Водещи новини