Ципрас обвини Брюксел за възхода на популистите и националистите в Европа

  • 12 септември 2018 13:49

  • 1238
  • 3
Ципрас обвини Брюксел за възхода на популистите и националистите в Европа
© Getty Images (архив)

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас обвини Брюксел, че използва неефективни политики срещу заплахата от все по-нарастващото влияние на популизма, национализма и ксенофобията в Европа. Това изявление Ципрас направи във вторник в Европейския парламент. Той предупреди ЕС, че Общността изпаднала в "съществена криза" и че положението би могло да се влоши, ако не бъдат предприети необходимите реформи в сферата на финансите и миграцията.

,,Провалът на ЕС да затвърди демократичните ценности е триумф за национализма, който би разпокъсал континента, лишавайки го от единство, постоянство и перспектива'', е заявил Ципрас.

По думите му предстоящите избори за Европарламент догодина няма да бъдат просто ,,поредните избори''.

,,Това ще бъде борба между основните принципи и ценности на демокрацията срещу крайнодесния популизъм'', отбеляза пред европейските депутати премиерът на Гърция и призова Съюзът да се обедини и да се противопостави на тази заплаха.

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
1238 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.09.13 | 00:22

3
Браво! Цялата демокрацията система е застрашена. Да благодарим на братушките. Ще се върне времето, когато вицовете ги разказвахме на ушенце, за да не се събудим в Белене.
асд

2018.09.12 | 16:58

2
еврегей либерастите не са популисти, така ли???? колко пъти ни изпързаляха със сладки приказки. демокрация е означава власт на народа, не лявоглобалиска политика. щом хората искат национална переспектива, значи ако си демократ трябва да уважаваш тяхната воля. тази дума демокрация взеха да я ползват за каквото си искат, предъвкват я, правят си балончета. изгубила е същността си.
щом става нещо дето не ни е кеф - автоматично е антидемократично.

2018.09.12 | 13:53

1
Комуниспрас да мълчи!

Добави коментар

Водещи новини