Макрон коментира изказванията на Орбан и Салвини

  • 29 август 2018 14:48

  • 1731
  • 3
Макрон коментира изказванията на Орбан и Салвини
© gettyimages (архив)

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви днес, че унгарският премиер Виктор Орбан и италианският вицепремиер Матео Салвини с право гледат на него като основен противник в Европа по въпроса с мигрантите, предаде БТА, позозвайки се на АФП.

"Няма да отстъпя пред националистите и тези, които възхваляват словото на омразата. Ако са видели в мое лице основния си противник, имат право", заяви той в Копенхаген в отговор на журналистически въпрос. Френският президент е на двудневно държавно посещение в Дания. Макрон добави, че през идните дни и месеци ще трябва да бъдат взети решения по мигрантския въпрос, което предполага "сериозност и отговорно отношение", и призова европейците "да останат верни на ценностите си като правото на убежище".

Вчера в Милано Орбан каза, че Салвини е негов "герой", а Макрон - основен противник. Седем месеца преди европейските избори, на които се очаква това да бъде основна тема, Орбан обвини французите, че са "начело на политическите сили, подкрепящи имиграцията" и че той иска да спре нелегалната имиграция.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1731 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Дуци

2018.08.30 | 09:25

3
ТОЯ СОПОЛАНКО ДА НЕ КОМЕНТИРА И ДАВА АКЪЛ НА ИСТИНСКИ МЪЖЕ КАТО ОРБАН
адс

2018.08.29 | 16:01

2
майната му на правото на убежище. франсетата с фашетата и великите британци ходят хвърлят бомби из африка и азия, после ние трябва да прибираме и хрантутим враждебно настроени имигранти и незнам си какви от два континента. да си ги прибират франсетата, американците и британците. те гепят петролните кладнеци на нас ни натикват мангалите и бият лозунги за правата на човека, за ценности, незнам си какво. айде мерси. марш!!! всеки да си гледа държавата. а тоя герантофил да си прибира негрите да чукат баба му. тука не ни трябват тия боклуци.
Христина

2018.08.29 | 15:36

1
Орбан има деца, внуци и разум.
Този французин има господари зад гърба си.
И поема "щафетата" от Меркел.
За тези от Западна Европа, които лукаво демагогски си присвояват цяла Европа, "европейски ценности" означава солиден господар зад гърба, кукловод. А играта е "взимай парцалите и давай куклите". Жалко за всички, които отиват при тях да играят тази "игра". Но има надежда. Очевидно хваналите се на въдицата европейци почват да намаляват, затова се налага да си "внасят" от кол и въже емигранти. Тези французи очевидно са проспали урока от революцията си. Който е, че кукловодите финансират за "героични дела".

Добави коментар

Водещи новини