Френски вестник: Германия е притеснена след размириците в Кемниц

  • 29 август 2018 09:11

  • 1328
  • 0
Френски вестник: Германия е притеснена след размириците в Кемниц
© Getty (архив)

Германия е притеснена след расистките размирици в Кемниц, пише френският в. "Либерасион".

Медиите и властите, начело с канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, обясняват слабостите на правовата държава и посочват ограниченията, които трябва да спазват силите на реда, изправени пред хиляди екстремисти от крайната десница. В Кемниц станахме свидетели на хитлеристки поздрави, насилие и полиция, която изпитва затруднения срещу 6000 протестиращи от крайната десница. "Който мисли, че демокрацията не е в опасност, трябва да гледа записите от Кемниц", пише в редакционна статия германският вестник, "Швабише цайтунг", с което обобщава общото настроение в Германия, отбелязва в. "Либерасион". За същото свидетелства и пост в Тwitter на турската общност в Германия: "Страна, където погромите се определят като протести, където десни и леви групи се поставят на едно и също равнище и където расизмът се определя като консервативен завой, е загубила всичко".

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се осъди недвусмислено насилието в неделя и понеделник. Нейният главен противник, вътрешният министър Хорст Зеехофер, не реагира толкова бързо. Той коментира едва вчера следобед, като заяви, че полицията в Саксония е в трудна ситуация и предложи федерална помощ.

Мнозина представители на германската левица всъщност обвиняват баварския политик, че с подкрепата си за твърда антиимигрантска политика е помогнал за това нагорещяване на социалния климат, отбелязва в. "Либерасион", цитирайки германската депутатка Ула Йелпке от партия "Левите".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1328 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини